CURSUS

Assurance; hoe moeilijk kan het zijn

Prijs: €425 / Fiscount kantoren 25% korting

Overige controle-opdrachten zijn er in veel soorten en maten. Soms verstrekt de instantie die de verklaring (of het assurance rapport) nodig heeft een controleprotocol, maar soms moet je de controle helemaal zelf opzetten. Voor controles van jaarrekeningen zijn er concrete voorschriften, maar de uitvoering van overige controles zijn de regels globaler. Hoe start je nu zo’n controle op en hoe krijg je genoeg informatie om deze verklaring te kunnen afgeven? Ook kijken we naar de aanpak van beoordelingsopdrachten; hoewel de regels daarvoor concreter zijn, zijn er zeker ook attentiepunten.


Aan de orde komen onder andere:

  • Formele vereisten rond een overige controle-opdracht;
  • Werkzaamheden en vastleggingen, waaronder specifiek maken aangeleverde controleprotocollen en bepaling omvang steekproeven;
  • Bijzonderheden subsidieverklaringen;
  • Bijzonderheden beoordelingsopdrachten.

 

Tijdens de bijeenkomst hanteren we diverse voorbeeld werkprogramma’s en komen allerlei verschillende praktijkvoorbeelden aan bod. Er is ook genoeg ruimte voor vragen van deelnemers over specifieke casussen.

 

Na deze cursus ben je in staat om een controleprotocol op de juiste manier te interpreteren en om voor overige controle-opdrachten op een gestructureerde wijze een aanpak op te zetten. Je kunt daarnaast de werkzaamheden uitvoeren en vastleggen conform de relevante voorschriften. Ook de belangrijkste bijzonderheden van een beoordelingsopdracht heb je weer scherp.

Datum, tijd en locatie

09 oktober 2018 - 14:00
Hoevelaken

Programma

13.30 uur   ontvangst

14.00 uur   aanvang bijeenkomst

16.30 uur   pauze

17.30 uur   vervolg bijeenkomst

20.00 uur   einde

 

Fiscount | Incompany

lees verder  

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor accountants en gevorderde assistenten in de assurance-praktijk.

NBA: 5
NOAB: 5
RB Algemeen: 5
JANTINE DE BOER
MEDEWERKSTER EDUCATIE
Heeft u vragen over deze of andere trainingen? Bel mij via (038) 456 19 08 en ik zal uw vraag direct beantwoorden. U kunt uw vraag ook e-mailen naar educatie@fiscount.nl