CURSUS

De (accountant)adviseur als businesscoach

/ Fiscount kantoren 25%

Bijna 90% van de ondernemers verwacht van zijn (accountant)adviseur een grotere rol als sparringpartner. Dat blijkt uit een onderzoek aan de aan de Universiteit Leiden van enkele jaren geleden. Omdat coachen om een wezenlijk andere (grond)houding vraagt dan adviseren, gaat aan deze nieuwe rol een interessant leerproces vooraf. In deze 8-daagse opleiding gaan we op zoek naar jouw businesscoachkwaliteiten en hoe je die kunt ontwikkelen en/of verbeteren, zodat je beter invulling kunt geven aan jouw nieuwe rol als sparringpartner van jouw cliënt.

 

Inhoud

Gedurende 8 bijeenkomsten wordt je uitgedaagd om te onderzoeken welke businesscoachkwaliteiten je het beste kunt ontwikkelen. Tevens leer je onderzoeken wat het effect is van de kwaliteiten en de valkuilen van jouw cliënt-ondernemers op hun onderneming en hoe je jouw cliënt hierin positief kunt begeleiden. Tijdens de opleiding ben je zelf het onderwerp van onderzoek. Je kunt niet zakken, uitsluitend groeien.

 

Doel

Vanuit persoonlijk leiderschap analyseer je onder andere het businessmodel van jouw eigen kantoor en vertaal je dit naar een concrete strategie, op een wijze die ook direct toepasbaar is bij jouw cliënten. De ene keer vanuit de harde cijfers (financial coaching) en de andere keer weer vanuit de ‘zachte’ kant van jouw cliënt.

 

Naast leiderschapsontwikkeling, businessmodelanalyse en financial coaching, is conflictmanagement het vierde aandachtsgebied. Zakelijke relaties (zowel in- als extern) en familiaire verbanden in ondernemingen staan hierbij centraal. Bij dit onderwerp komen tevens aspecten van samenwerken, groepsdynamica en de veranderkunde aan bod. 

 

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om op een wezenlijk andere manier dan adviserend, met uw cliënten op een hoger niveau het gesprek aan te gaan en hen duurzaam in hun ondernemerschap te ondersteunen. 


Dag 1:  27 september 2018
Dag 2:  11 oktober 2018
Dag 3:  1 november 2018
Dag 4:  22 november 2018
Dag 5:  13 december 2018
Dag 6:  17 januari 2019
Dag 7:  7 februari 2019
Dag 8:  21 februari 2019

Datum, tijd en locatie

27 september 2018 - 15:00
Hoevelaken

Programma

14.30 uur   ontvangst

15.00 uur   aanvang bijeenkomst

17.00 uur   pauze

18.00 uur   vervolg bijeenkomst

20.00 uur   einde

 

 

Fiscount | Incompany

lees verder  

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor de meer ervaren (accountant)adviseur, die zijn/haar cliënten niet alleen (technisch) wil adviseren, maar vooral ook wil (leren) begeleiden en daarmee een professioneel klankbord kan en durft te zijn. Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 12.

JANTINE DE BOER
MEDEWERKSTER EDUCATIE
Heeft u vragen over deze of andere trainingen? Bel mij via (038) 456 19 08 en ik zal uw vraag direct beantwoorden. U kunt uw vraag ook e-mailen naar educatie@fiscount.nl