CURSUS

Eerst administreren dan pas samenstellen: het nieuwe werken!

Prijs: €320 / Fiscount kantoren 25%

Jouw kantoor doet het misschien al: het splitsen van het administratieve proces en de feitelijke samenstelling van de jaarrekening. Wellicht omdat in de collegiale toetsing het administratieve proces niet wordt getoetst, of misschien wil je meer gaan werken met kwartaal- of maandcijfers. Maar hoe verhoudt deze werkwijze zich tot de NBA-handreiking 1136 en waar houdt het administratieve proces op en begint de samenstelling van de jaarrekening? Wat zijn significante aangelegenheden en zijn die van belang? Al deze vragen komen in deze cursus aan de orde, net als uiteraard de rapportage zelf.

 

  • Hoe verhoudt de ‘gesplitste’ werkwijze zich ten opzichte van de NBA-handreiking 1136 (betreffende samenstellingsopdrachten) en hoe gaan toetsers hier mee om?
  • Welke werkzaamheden horen precies bij de verschillende fasen?
  • De zogenaamde ‘significante aangelegenheden’ spelen bij een gesplitste werkwijze en cruciale rol. Hoe bepaal je wat significante punten zijn en hoe ga je hier verder mee om?
  • Wat zijn de precieze dossiervormingsvereisten bij de gesplitste werkwijze?

 

Na deze bijeenkomst heb je scherp wat de voordelen en eventuele nadelen van de splitsing tussen het administratieve proces en de feitelijke samenstelling van de jaarrekening zijn. Ook weet je wat de consequenties hiervan zijn voor de werkzaamheden en de vastlegging daarvan (dossiervorming). Uiteraard in overeenstemming met de accountantsberoepsvoorschriften.


Deze cursus is ook onderdeel van de PE à la Carte dagen.

Datum, tijd en locatie

11 september 2018 - 15:30
Zwolle

14 november 2018 - 09:00
Wolfheze

Programma

11 september 2018

15.00 uur   ontvangst

15.30 uur   aanvang bijeenkomst

17.30 uur   pauze

18.00 uur   vervolg bijeenkomst

19.00 uur   einde

Programma

14 november 2018

09.00 uur   aanvang bijeenkomst

10.30 uur   pauze

10.45 uur   vervolg bijeenkomst

12.15 uur   einde

Fiscount | Incompany

lees verder  

Doelgroep

Beginnende en ervaren assistenten in de samenstellingspraktijk.

NBA: 3
NOAB: 3
RB Algemeen: 3
JANTINE DE BOER
MEDEWERKSTER EDUCATIE
Heeft u vragen over deze of andere trainingen? Bel mij via (038) 456 19 08 en ik zal uw vraag direct beantwoorden. U kunt uw vraag ook e-mailen naar educatie@fiscount.nl