CURSUS

Ondernemen zonder grenzen (deel 1): BTW-aspecten leveringen en diensten over de grens

Prijs: €320 / Fiscount kantoren 25% korting

Ondernemers grijpen steeds vaker hun commerciële kansen in het buitenland. Hierdoor ontstaan daar btw-verplichtingen die per EU-lidstaat kunnen verschillen. Bovendien is er voor 2019 een ingrijpende hervorming van de Europese btw-regels aangekondigd en wisselen de belastingdiensten van de EU-landen vaker informatie met elkaar uit. In Nederland worden daarom steeds meer controles uitgevoerd op verzoek van buitenlandse inspecteurs. In deze cursus staat centraal hoe je voorkomt dat jouw cliënten onnodige risico’s en btw-naheffingen oplopen bij hun leveringen en diensten over de grens.

Deze cursus bereid je voor op alle nieuwe btw-regels vanaf 2019 en is opgezet vanuit concrete klantvragen en casusposities uit de dagelijkse praktijk, zoals:

  • Cliënt verkoopt producten via een buitenlandse webshop. Moet hij in het buitenland nu wel of geen btw-nummer aanvragen?
  • Cliënt is vaak betrokken bij internationale ABC-transacties. Welke risico’s zijn hieraan verbonden?
  • Buitenlandse cliënt voert goederen in via Rotterdam en verkoopt deze binnen de hele EU. Wat zijn de btw-verplichtingen in Nederland?
  • Cliënt ontvangt voor ingekochte webservices facturen vanuit het buitenland zonder berekening van btw. Kan hij dan ook geen btw in aftrek brengen?
  • Jouw cliënt koopt goederen in het buitenland met btw maar de teruggaaf wordt geweigerd. Hoe kan dat?
  • Wanneer kunnen jouw cliënten het beste gebruik maken van de Mini-One-Stop-Shop (MOSS)?

 

Na deze cursus ben je op de hoogte van alle (nieuwe) btw-regels voor grensoverschrijdende handelstransacties.je bent hierna in staat om:

  • Te bepalen waar en wanneer jouw cliënten btw moeten afdragen;
  • Vast te stellen aan welke eisen de facturen en administratie van jouw cliënten moeten voldoen;
  • Tijdig risico’s, valkuilen maar ook mogelijkheden voor jouw cliënten te herkennen.


Deze cursus is onderdeel van de PE à la Carte dagen.


TIP:
Drie vliegen in een klap: het kan maar zo met onze drieluiken, waarin u in drie blokken over 1 onderwerp op drie vakgebieden wordt bijgepraat.

Klik hier om u tevens in te schrijven voor: 'Ondernemen zonder grenzen (deel 2): Voorkom dubbele heffing (IB/VPB) over de grens'

Klik hier om u tevens in te schrijven voor: 'Ondernemen zonder grenzen (deel 3): Werken over de grens'
 

Datum, tijd en locatie

14 november 2018 - 16:45
Wolfheze

Programma

14 november 2018

16.45 uur  aanvang bijeenkomst

18.15 uur  pauze

18.30 uur  vervolg bijeenkomst

20.00 uur  einde

 

Fiscount | Incompany

lees verder

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers financiële administratie, accountants, assistent-accountants en (fiscaal) adviseurs.

NBA: 3
NOAB: 3
RB Fiscaal : 3
JANTINE DE BOER
MEDEWERKSTER EDUCATIE
Heeft u vragen over deze of andere trainingen? Bel mij via (038) 456 19 08 en ik zal uw vraag direct beantwoorden. U kunt uw vraag ook e-mailen naar educatie@fiscount.nl