CURSUS

Blockchain: een nieuw fenomeen ontcijferd!

Prijs: €320 / Fiscount kantoren 25%

Blockchain is de grote belofte voor organisaties in het publieke en private domein als het gaat om het efficiënter en transparanter maken van processen. In een interactieve training informeren we je over het fenomeen blockchain; hoe het werkt en welke verschillende soorten blockchain zijn er? Ook  presenteren we toepassingen in algemene velden en specifiek in de accountancy. Wat is waardevol? En wat is gehyped? Is een blockchainoplossing in jouw organisatie noodzakelijk of zinvol? En onder welke voorwaarden? Alle aspecten passeren de revue!

Deel 1: Blockchainintroductie

Een algemene introductie over wat blockchain is. Aan bod komen zaken als: Hoe het technisch werkt (van minen tot cryptografie) en wat de bepalende eigenschappen van een blockchain zijn. (Onder andere Peer-to-peer, distributie en vertrouwen in het netwerk).

 

Deel 2: Diverse soorten blockchains

In dit deel behandelen we de specifieke kenmerken van diverse soorten blockchains. De eerste en grootste tot nu toe: Bitcoin; blockchains voor specifieke doelen en blockchains waarop geprogrammeerd kan worden met behulp van de zogenaamde smart contracts. In dit deel doen we ook een praktijkoefening, waarbij je met je smartphone aan de slag gaat en zelf ervaart hoe eenvoudig een transactie via de blockchain gaat. (Hiervoor is internettoegang nodig).

 

Deel 3: Use cases

In dit deel behandelen we diverse aansprekende en relevante use cases. De voorbeelden laten elementen zien als: Smart contracts, waardeverdeling, oracles, ed. We beginnen met een tweetal generieke cases om het inzicht in de mogelijkheden te vergroten. Daarna volgen twee use cases in de financiële / accountancysector.

 

Deel 4: Implementatie

In het laatste deel kijken we naar de vraag of en onder welke condities een blockchainoplossing in jouw organisatie noodzakelijk of zinvol is en wat daar dan bij komt kijken. We presenteren beslisbomen die helder maken welke vragen een centrale rol spelen en gaan in op het managen van verwachtingen. Daarbij komt ook de afweging aan bod om een publieke of een besloten blockchain in te zetten.Na de workshop ben je vertrouwd met de kenmerken van het fenomeen blockchain. Je begrijpt de gevolgen die deze technologie kan hebben voor de toekomst wereldwijd, de financiële sector, maar vooral ook voor jouw bedrijf of organisatie.
Voor de deelname aan deze interactieve training hoef je je niet specifiek voor te bereiden en technologische kennis is niet vereist.

Deze cursus is ook onderdeel van de PE à la Carte dagen.

Datum, tijd en locatie

17 mei 2018 - 15:30
Bunnik

18 juni 2018 - 15:30
Rotterdam

15 november 2018 - 09:00
Wolfheze

Programma

17 mei 2018
18 juni 2018

15.00 uur   ontvangst

15.30 uur   aanvang bijeenkomst

17.00 uur   pauze

17.30 uur   vervolg bijeenkomst

19.00 uur   einde
 

Programma

15 november 2018
09.00 uur   aanvang bijeenkomst

10.30 uur   pauze

10.45 uur   vervolg bijeenkomst

12.15 uur   einde

 

Fiscount | Incompany

lees verder  

Trainers

Doelgroep

Eigenaren en medewerkers van accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren.

NBA: 3
NOAB: 3
RB Algemeen: 3
JANTINE DE BOER
MEDEWERKSTER EDUCATIE
Heeft u vragen over deze of andere trainingen? Bel mij via (038) 456 19 08 en ik zal uw vraag direct beantwoorden. U kunt uw vraag ook e-mailen naar educatie@fiscount.nl